متخصص ارتودنسی

بانک متخصص های ارتودنسی و تجهیزات داندانپزشکی

متخصص ارتودنسی

بانک متخصص های ارتودنسی و تجهیزات داندانپزشکی

  • ۰
  • ۰

اکثر افرادی که دندان ها و فک های نامنظم دارند با روش ارتودنسی ثابت درمان می شوند به همین دلیل این نام برای گوش شما آشناست. ارتودنسی ثابت یکی از قدیمی ترین و موفق ترین روش های درمان شلوغی و ناهنجاری های دندانی است که این روزها نیز کاربردی ترین روش ارتودنسی محسوب می شود.

ارتودنسی ثابت چیست؟
همانطور که از نام این نوع درمان ارتودنسی مشخص است، براکت و دستگاه مورد استفاده در این روش ثابت بوده و پس از نصب قابل برداشتن نیست. در درمان ارتودنسی ثابت نگین های فلزی یا سرامیکی به نام براکت بر روی دندان ها ثابت می شود و سیم های ارتودنسی به آن ها متصل می شود و پس از نصب قادر به جابجایی آن ها نخواهید بود.

ارتودنسی ثابت


تجهیزات مورد استفاده در درمان ارتودنسی دارای اندازه ها و کاربردهای متفاوتی هستند. برخی از این دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که برای اصلاح مشکلات دندانی به دندان ها متصل می شوند و تا زمانی که دندان ها صاف نشده اند از دندان ها و دهان جدا نمی شوند. اینها در واقع دستگاه های ثابت هستند و به استفاده از آنها ارتودنسی ثابت می گویند.

برای آموزش نصب ارتودنسی ثابت، ویدیو را تماشا کنید:


از سوی دیگر، برخی از دستگاه‌ها قابل جابجایی هستند، به این معنی که یک متخصص آنها را نصب می‌کند، اما بیمار گهگاه آنها را برمی‌دارد، مثلاً هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن. به این دستگاه ها ارتودنسی متحرک نیز می گویند.

درمان ارتودنسی ثابت چگونه است؟
ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید و در صورتی که نیاز به ارتودنسی ثابت بر اساس نوع مشکل و ناهنجاری فک و دندان مشخص شد، درمان را شروع کنید. روند درمان به این صورت است که پس از معاینه باید تمامی دندان های آسیب دیده قبل از نصب براکت های ثابت ترمیم شوند و در صورت نیاز یک یا دو دندان کشیده شود تا دندان ها یکدست شوند.

سپس طی یک جلسه براکت های ثابت روی دندان ها نصب می شود و پس از آن بیمار باید ماهی یک بار به پزشک مراجعه کند تا سیم ها و کش ها را برای فشار بیشتر تنظیم کند. با توجه به تغییرات سیستم ارتودنسی ثابت، بیمار ممکن است تا چند روز پس از هر بار ویزیت مقداری درد و فشار روی دندان های خود احساس کند. این روند تا پایان دوره درمان ادامه دارد.

تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک
همانطور که گفتیم براکت های ارتودنسی ثابت تا پایان درمان از سطح جلو یا پشت دندان ها برداشته نمی شوند. در حالی که بریس های متحرک اینگونه نیستند.

در واقع تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک در قابلیت اتصال و حرکت و همچنین کاربرد آنهاست. اگر از ارتودنسی متحرک استفاده می کنید، می توانید دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج کرده و هر زمان که بخواهید دوباره آن را روی دندان های خود قرار دهید. ارتودنسی ثابت برای درمان مشکلات دندانی متوسط ​​تا شدید استفاده می شود، اما ارتودنسی متحرک برای درمان مشکلات جزئی تا متوسط ​​دندان استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک

چه کسانی برای ارتودنسی ثابت مناسب هستند؟
بر اساس معیارهایی مانند نوع و شدت مشکل و ترجیح شما، متخصص ارتودنسی از دستگاه های مناسب برای درمان و اصلاح مشکل دندانی شما استفاده می کند. اگر مشکل نامرتبی دندان های شما جزئی است، ارتودنسی متحرک برای شما در نظر گرفته شده است. اما اگر مشکل تراز دندان شما شدید است، تنها راه درمان آن استفاده از لوازم خانگی یا ارتودنسی ثابت است. رایج ترین مشکلاتی که با کمک این دستگاه ها درمان می شوند عبارتند از:

ارتودنسی ثابت دو فک


بین دندان ها فضای زیادی وجود دارد.
شلوغی دندان ها به دلیل کوچکی یکی از فک ها.
بیرون زدگی شدید یکی از فک های بالا و پایین (مثلاً یکی از فک ها خیلی جلوتر از دیگری است).
نیش متقابل؛
و ….
در این ویدئو نتیجه ارتودنسی ثابت دو فک بدون کشیدن دندان که توسط دکتر علیرضا خدوی متخصص ارتودنسی در میرداماد انجام شده است را مشاهده می کنید.


انواع دستگاه های ارتودنسی ثابت
دستگاه های به اصطلاح ثابت نیز تنوع زیادی دارند و هر کدام با نام خاصی شناخته می شوند. مهمترین انواع ارتودنسی ثابت عبارتند از:

ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی دیمون
ارتودنسی فلزی معمولی
ارتودنسی سرامیکی
دستگاه های ارتودنسی عملکردی ثابت
ارتودنسی ثابت رنگی
در ادامه توضیحات تکمیلی و کاملی را برای هر نوع براکت ثابت ارائه کرده ایم.

ارتودنسی ثابت فلزی
رایج ترین و اساسی ترین دستگاه های ارتودنسی ثابت بریس های فلزی هستند. دندانپزشکان از اولین روزهایی که تصمیم گرفتند دندان های کج را صاف کنند، از این بریس ها استفاده کردند. به همین دلیل به این دستگاه ها براکت فلزی نیز می گویند. این بریس ها از 3 قسمت اصلی زیر تشکیل شده اند:

ارتودنسی ثابت فلزی


براکت ها: براکت ها قطعات کوچکی هستند که به سطح جلو یا پشت هر دندان متصل می شوند. این براکت ها را با چسب و سیمان مخصوص به دندان ها می چسبانیم.
سیم ارتودنسی: سیم های قوسی شکلی که براکت های نصب شده روی سطوح دندان ها را به هم متصل می کند. ارتودنتیست به کمک این سیم ها فشار و نیروی لازم را به دندان ها وارد می کند تا در جهت مورد نظر حرکت کرده و در نهایت صاف شوند.
بریس ها: بریس های ارتودنسی به عنوان لنگر عمل می کنند. اول اینکه این باندها بین دندان هایی که خیلی نزدیک به هم هستند فاصله ایجاد می کنند و از فشار روی دندان های دیگر جلوگیری می کنند و دوم اینکه محل اتصال سیم ارتودنسی هستند.
ارتودنسی سرامیکی ثابت
در این نوع درمان از براکت های سرامیکی شفاف استفاده می کنیم. این براکت ها همرنگ دندان ها هستند و در دسته ارتودنسی های نامرئی قرار می گیرند. زیرا تشخیص آنها سخت است. از آنجایی که آنها نامرئی و شفاف هستند، بیشتر بزرگسالان تمایل دارند از این براکت ها برای اصلاح مشکلات دندانی خود استفاده کنند.

ارتودنسی سرامیکی ثابت
ارتودنسی ثابت دیمون
از جدیدترین و موثرترین بریس های ارتودنسی ثابت می توان به بریس های دیمون یا خود تنظیم شونده اشاره کرد. این بریس ها مکانیسم جالبی دارند. اگرچه آنها شبیه به براکت های فلزی معمولی هستند، اما در نوع براکت های مورد استفاده متفاوت هستند. آرچ وایر می تواند به راحتی و آزادانه بین این براکت ها حرکت کند. ما به این درمان، ارتودنسی دیمون یا ارتودنسی خودتنظیمی می گوییم. در این نوع درمان کمتر نیاز به مراجعه به متخصص برای تنظیم سیم ها دارید.

ارتودنسی ثابت دیمون


ارتودنسی لینگوال ثابت
ارتودنسی لینگوال دقیقاً مشابه بریس های معمولی است. البته آنها با بریس های معمولی تفاوت اساسی دارند. ما بریس‌های معمولی را به جلوی دندان‌های شما متصل می‌کنیم، به این معنی که بریس‌ها به راحتی برای دیگران قابل مشاهده هستند. اما بریس های لینگوال اینطور نیستند. برخلاف بریس های سنتی، بریس های لینگوال به پشت دندان ها متصل می شوند. یعنی هیچ کس نمی تواند آنها را در دهان شما ببیند. از این نظر ما این دستگاه ها را در دسته ارتودنسی ثابت نامرئی قرار می دهیم. علاوه بر این، ما درمان بریس لینگوال، کمر ثابت یا ارتودنسی لینگوال را می نامیم.

ارتودنسی لینگوال ثابت


ارتودنسی ثابت رنگی
از جمله طرفداران ارتودنسی با رنگ ثابت کودکان و نوجوانانی هستند که دوست دارند بریس های رنگی را با رنگ چشم، رنگ لباس، رنگ ناخن و ... هماهنگ کنند، در واقع شما می توانید رنگ مورد نظر خود را برای ارتودنسی فلزی و سرامیکی انتخاب کنید. .

بهترین نوع ارتودنسی ثابت کدام است؟
به این سوال نمی توان به طور دقیق پاسخ داد. زیرا بهترین های هر دستگاه با توجه به شرایط هر فرد می تواند متفاوت باشد. اینکه کدام دستگاه ها برای شما بهترین هستند نه تنها به وضعیت شما، بلکه به ارتودنتیست و تشخیص او نیز بستگی دارد. زیرا برای بررسی نوع مشکل و شدت آن نیاز به ارزیابی حضوری متخصص است.

در برخی موارد، متخصص تنها با گرفتن عکس و استفاده از اشعه ایکس می تواند عمق مشکل شما را تشخیص دهد. بنابراین، برای اینکه بدانید کدام دستگاه ثابت برای شما مناسب است، فقط باید به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کنید. اما رایج ترین، مقرون به صرفه ترین و کاربردی ترین نوع ارتودنسی ثابت، ارتودنسی با براکت های فلزی است.

مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

مزایای ارتودنسی
مدت زمان ارتودنسی دندان
هزینه ارتودنسی ثابت چقدر است؟
بسته به اینکه از کدام دستگاه های ثابت برای اصلاح ناهنجاری های دندانی شما استفاده می شود، هزینه ارتودنسی ثابت نیز متفاوت خواهد بود. از جمله مهم ترین عوامل در تعیین هزینه ثابت ارتودنسی می توان به میزان و شدت مشکل بیمار، طول دوره درمان، نوع دستگاه انتخابی برای درمان، تعداد مراجعه به متخصص و هزینه اشاره کرد. از ترمیم دندان قبل از نصب براکت در صورت لزوم و غیره

ارتودنسی ثابت فلزی ارزان تر و مناسب تر از ارتودنسی نامرئی و لینکلن است.

مزایای ارتودنسی ثابت
مهمترین مزایای استفاده از براکت ثابت به شرح زیر است:

شدیدترین مشکلات دندانی شما را در مدت زمان معقولی درمان می کند.
در طول درمان نیازی به همکاری بیمار نیست.
به دلیل پایداری براکت، خطر ابتلا به بیماری لثه کاهش می یابد.
برای هر سنی مناسب است.
نیازی نیست آن را بیرون بیاورید و دوباره بگذارید.
به بهبود طرح لبخند و زیباتر شدن آن کمک می کند.
تنوع رنگ زیادی وجود دارد.
گفتار را بهبود می بخشد.


معایب و مشکلات ارتودنسی ثابت
از معایب و مشکلات ارتودنسی ثابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها با قسمت های مختلف بریس مشکل است و باید بعد از هر وعده غذایی دندان های خود را مسواک بزنید.
پس از برداشتن براکت ها احتمال لکه دار شدن دندان ها وجود دارد.
احتمال آسیب به لثه و بافت دندان از سیم ها و براکت ها وجود دارد (البته با کمک موم ارتودنسی می توان از این احتمال جلوگیری کرد).
دوره درمان آن طولانی است و می تواند تا 3 سال طول بکشد.


آیا درمان ارتودنسی ثابت دردناک است؟
درمان ارتودنسی برای حرکت دندان ها به موقعیت مناسب انجام می شود. برای حرکت دادن دندان ها، بریس های ارتودنسی باید به دندان ها فشار بیاورند و به مرور زمان آنها را مجبور به حرکت کنند. بنابراین احساس فشار و درد در حین درمان ارتودنسی طبیعی است اما این درد خفیف است و با مسکن قابل کنترل است و چندین روز پس از نصب براکت برای شما طبیعی و کمتر خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مطالب «درد ارتودنسی» مراجعه کنید. .

بهترین زمان برای درمان ارتودنسی ثابت
درمان ارتودنسی ثابت در هر زمانی امکان پذیر است و می توانید نتایج خوبی بگیرید، اما بهترین زمان برای شروع درمان قبل از اتمام رشد فک ها است، زیرا می توانید از رشد فک ها برای حرکت سریع دندان ها استفاده کنید. چرا بهترین زمان برای ارتودنسی ثابت قبل از بلوغ است؟

در نظر داشته باشید که با افزایش سن سرعت حرکت دندان ها کاهش می یابد و در نتیجه طول دوره درمان افزایش می یابد.

نکات مهم در درمان با ارتودنسی ثابت
هنگام استفاده از ارتودنسی ثابت برای دو فک، باید چندین نکته مهم را در نظر گرفت و رعایت کرد:

بیمار باید در زمان مشخص شده به پزشک متخصص خود مراجعه کند.
در چند روز اول پس از نصب بریس ها، ممکن است در صحبت کردن و غذا خوردن مشکل داشته باشید که طبیعی است.
از خوردن غذاهای سفت و چسبناک به خصوص در روزهای اول پس از نصب براکت ها خودداری کنید.
حتما بعد از هر وعده غذایی دندان هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان مخصوص برای تمیز کردن دندان ها استفاده کنید تا دهانتان بو نگیرد.
از فعالیت های ورزشی شدید که ممکن است باعث شکستگی و آسیب به دستگاه ارتودنسی شود خودداری کنید.


سوالات متداول در مورد ارتودنسی ثابت


بهترین زمان برای ارتودنسی ثابت؟
بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی برای رسیدن به نتیجه مطلوب از 8 تا 11 سالگی است، اما در هر سنی می توانید از این درمان استفاده کنید، فقط در سنین بالاتر سرعت حرکت دندان ها کاهش می یابد.

کدام نوع ارتودنسی ثابت ارزان تر است؟
مناسب ترین و اقتصادی ترین نوع ارتودنسی در این روش ارتودنسی فلزی ثابت می باشد. در این روش علاوه بر هزینه کمتر، شاهد نتایج خوب و مطلوبی نیز خواهید بود.

ارتودنسی ثابت چقدر طول می کشد؟
مدت درمان با این روش از یک تا سه سال است و با توجه به شدت و میزان مشکل بیمار تعیین می شود. به خاطر داشته باشید که پس از برداشتن براکت های ثابت، باید به مدت 6 ماه از فیکساتورها استفاده کنید.

آیا ارتودنسی ثابت برای دندان مضر است؟
ارتودنسی ثابت نیاز به توجه و بهداشت زیادی دارد زیرا براکت ها ثابت هستند. اگر در طول دوره درمان به درستی مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، ممکن است دچار پوسیدگی و پوسیدگی دندان شوید، زیرا غذا به راحتی در براکت ها گیر می کند. .

  • ۰۱/۱۰/۲۵
  • وحید احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی